fredag 4 maj 2007

Derby

I går kväll var det derby på Parken i Norrköping!

Inte mindre än 11.000 personer hade gått dit för att se mötet mellan IFK och Sylvia. Vädrets makter var vänligt sinnade och för Sylvias del var det mycket viktigt att det kom många åskådare då det var deras hemmamatch och klubben är i skriande behov av pengar.

Naturligtvis ville mamma, sjuårige E och mormor gå se matchen och denna kväll var även pappa och Loppan med. Redan när vi bänkade oss högt uppe på östra läktaren var Peking Fanz hejarklack i full gång - aldrig har jag väl hört så mycket sång och glada tillrop på någon match som i går kväll.

IFK, för kvällen klädda i rött, fick nog lite mer motstånd än vad man räknat med för Sylvia kämpade hårt. Matchen var stundtals tämligen ful och inte mindre än två röda kort och sju (?) gula delades ut! När matchen nästan var slut stod det 2-0 till IFK men då fick Sylvias Johan Roxström genom en straff sätta slutresultatet 2-1. Och det verkade publiken mycket nöjd med!

E var synnerligen nöjd med vinsten och Loppan var också nöjd eftersom hon fick äta massor med godis (och vid IFKs första mål lyftas upp av mormors raka armar i den vrålande folkhopen!)

Men mest nöjd måste Sylvias kassör ha varit!

Inga kommentarer: