onsdag 25 april 2007

Jussi Björling, eller?

Vi har varit på minisång idag, Loppan och jag.

Ibland är "danslekarna" väldigt intensiva (och långvariga!!) och under dagens ballongsång låg mormor flera gånger platt som en pannkaka på magen för att sedan "blåsa upp sig" och bli en stor pampig röd ballong som stod på tå. Nog hade det varit skönt att få ligga kvar på golvet och inte behöva ge sig upp och göra "karusellen" avslutning!!

Efter sången var det dags att gå hem till mormor för att äta lunch. Nej, inga köttbullar för Loppan idag inte, det skulle vara nygrillade kycklinglår från saluhallen! Vilket det naturligtvis blev!

Sedan skulle vi sjunga och läsa sagor. Det var ingen hejd på sjungandet under eftermiddagen och snart var mormors röst nästan helt borta så hon föreslog att vi skulle lyssna på en skiva med Pippisånger. Jo, det var Loppan med på och ibland så sjöng vi med i låtarna också.

När skivan var färdigspelad föreslog mormor att vi skulle sätta på en skiva med Pettson och Findus - med en berättelse om en mycket spännande rävjakt.

Loppan funderade en stund och så frågade hon: Vem är det som sjunger? Jussi Björling, eller?

Hon vet minsann vad mormor brukar lyssna på ...

1 kommentar:

Anonym sa...

Fast nog är det så att Pettson brukar skrämma tjurar med att spela Jussi Björling... så helt tokigt ur Loppans perspektiv var det inte heller... :-)